Kemi

Masse og mol

23. april 2013 af Karenmaria (Slettet) - Niveau: B-niveau

Under antagelse af at der dannes 2 mol ethanol (CH3CH2OH) for hvert mol glukose, hvor mange vægtprocent alkohol kan vi opnå fra en 0.3 M glukose opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af Matkaj

Hvis du har 0.3M glukose må der jo så dannes det dobbelte dvs. 0.6M ethanol. Kan du komme videre med det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af mathon

 

                                                      100 • c • M
                                               p =  -------------
                                                             ρ                         hvis vi anslår ρ = 990g/L

                                                      100 • (0,6 mol/L) • (46,07 g/mol)
                                               p =  ---------------------------------------- = 2,8
                                                                         990g/L     

      dvs. 0.6 M ethanol
      har
                                               masseprocent 2,8
                                  


Skriv et svar til: Masse og mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.