Kemi

Lille Kemi hjælp

11. oktober 2005 af D.I (Slettet)
50mL 0,0100M NH4Cl + 25mL 0,0100M NaOH

a)Beregn pH ??
-hvordan gør jeg ??

Svar #1
11. oktober 2005 af D.I (Slettet)

Er der slet ingen der kan hjælpe mig med det

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2005 af Penoer (Slettet)

Du skal bruge pufferligningen, så vil det rimelig hurtigt fremgå at pH = pKs

Du starter selvfølgelig med at opskrive reaktionsskemaet, hvorefter du udregner stofmængderne for henholdsvis NH4+ og OH-. Du finder nu stofmængderne ved ligevægt, alt OH- er blevet forbrugt, hvorved der er dannet NH3 (ammoniak). Der sker altså en omdannes fra en stærk base til en svag base, hvilket også er formålet med en pufferopløsning.

Så kan jeg vidst ikke hjælpe dig mere uden at skulle regne opgaven for dig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2005 af frodo (Slettet)

pH er IKKE =pKs

stofmængderne eller koncentrationerne for den sags skyld er ikke ens, hvorfor der ikke gælder at pH=pKs

Men du skal bruge ufferligningen

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2005 af Penoer (Slettet)

#3

Jeg vil nu stadigvæk påstå, at pH=pKs, hvilket jeg også rimeligt hurtigt kan vise.

NH4+ + OH- --> NH3 + H20

n(NH4+)start= 5*10^-4 mol
n(OH-)start= 2,5*10^-4 mol

Så vil alle hydroxymolekylerne blive omdannet til ammoniakmolekyler. Derved for vi følgende stofmængder:

n(NH4+)ligevægt= 2,5*10^-4 mol
n(OH-)ligevægt= 0 mol
n(NH3)ligevægt= 2,5*10^-4 mol

Hvilket vil bevirke, at pH=pKs, da det er tilladt bruge stofmængderne i stedet for koncentrationer, da de er i samme opløsning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2005 af frodo (Slettet)

ja jeg beklager. Jeg var lidt for hurtig der ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2005 af Penoer (Slettet)

Ja, frodo... Det kræver jo "hjerne" at lave syre-base opgaver, not!...

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

#6. Øh? Jeg tror nok syre-base-kemi er noget af det der volder flest personer problemer i kemi.
- Men frodo er nok en af dem der er urimelig gode til det!

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2005 af Penoer (Slettet)

#7

Nå, så er det bare mig der er unormal, for jeg synes absolut det er det nemmeste indenfor kemi.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du må vel have oplevet tendensen på dit eget kemihold. Hvis ikke, er det nok nogenlunde det eneste hold i landet, hvor det ikke er sådan.

For lige at forsvare mit svar, havde jeg overset at der var tale om OH-, og troede at det var NH3. Derfor min kommentar

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2005 af Penoer (Slettet)

#9
Selvfølgelig har jeg også oplevet tendenserne på mit kemihold... Og ja, man kan da nemt komme til at overse noget, hvilket du jo også gjorde... Nå, skal vi ikke lade være med at diskutere om syre-base-kemi er nemt eller svært, det afhænger jo helt af den enkelte...

Oprindeligt skrev jeg også kun kommentaren for at drille lidt, da jeg udemærket godt ved, at du er en mester indenfor kemi. Ellers var du vel heller ikke opgaveredaktør.

Skriv et svar til: Lille Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.