Matematik

Areal af skraveret område - Aflevering imorgen

27. maj 2013 af sofiemadseeen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har vedlagt et billede af to cirkler, der overlapper og opgaven går ud på at finde arealet af det skraveret område.

Håber på at nogen kan hjælpe mig, da afleveringen er til imorgen. 

På forhånd tak.

Sofie

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender cirklernes radier, samt afstanden mellem cirklernes centre. Bestem arealerne af de to cirkelafsnit, som fælleskorden afskærer i hver af cirklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af Engineering (Slettet)

For at finde centervinklen, skal vi bruge 2 gange cosinusrelationen:

cos(v/2)=((502+1002-702)/(2*50*100)) => v=40,54*2=81,07

cos(v/2)=((702+1002-502)/(2*70*100)) => v=27,66*2=55,32

Også derefter cirkelafsnittet

A=533,86 (i cirklen med radius=50)

og
A=350,78 (i cirklen med radius=70)

Det skravede areal er 533,86+350,78 = 884,64.

Se vedhæftet

Vedhæftet fil:trækkanal.png

Svar #3
27. maj 2013 af sofiemadseeen (Slettet)

Ok tak for svar :)


Svar #4
27. maj 2013 af sofiemadseeen (Slettet)

Ok tak for svar :)


Skriv et svar til: Areal af skraveret område - Aflevering imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.