Matematik

Trigeomerisk problem...

14. august 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Følgende opgave driller mig:

To skibe, C og D, iagttages fra to punkter A og B på standbredden. Fra A og B, hvis indbyrdes afstand er 900m, måles:

Vinkel CAD=68,6

Vinkel DAB= 32,3

Vinkel CBA=29,4

Vinkel CBD=62,8

- Jeg har prøvet at tegne det, men det hjalp mig ikke umiddelbart med at løse den. Jeg forstår heller ikke om det er angivet hvilken vinkel, der er tale om i trekanterne.

Nogle idéer?

 

På forhånd tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2013 af Stats

Hvad er det du vil finde? Areal?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
14. august 2013 af came (Slettet)

Nej, afstanden mellem C og D (skibene)!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2013 af hesch (Slettet)

Du har en firkant, med hjørnerne ABCD.

F.eks. er vinklen i hjørnet B, angivet ved vinkel ABC  ( eller CBA, om du vil ), hvor C og A er nabohjørner.

Hjørnet D er så det modstående hjørne til B.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2013 af hesch (Slettet)

#3 fortsat:

Hvis du nu tegner en diagonal:  BD, vil der i hjørnet B blive dannet to vinkler, der angives ABD og DBC.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2013 af hesch (Slettet)

Du skal tegne firkanten, med hjørnerne placeret således:

 

                      C                        D                    hav

        -------------------------------------------------------------------

                        A                         B                  strand

 

ellers kan du ikke.    :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Det er jo ikke megen reaktion, der kommer fra din side.

Hvis du kalder skæringspunktet mellem diagonalerne X, kan du bestemme vinkel AXB = 180 - XAB - ABX , og du kan bestemme trekant ABX fuldstædigt vha. sinusrelationer.

Dernæst vinklerne:

CXD = AXB  ( topvinkler )

CXA = DXB = 180 - CXD   ( komplementærvinkel )

ACX = 180 - CXA - CAX

osv. osv.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Vinklerne er helt entydigt angivet. Når man taler om vinkel XYZ menes der altid vinklen med toppunkt i Y og med benene YX og YZ.

I trekant ABC kender man vinkel B = vinkel CBA, og vinkel A = vinkel CAD + vinkel DAB , og derfor kender man alle tre vinkler samt siden AB i trekant ABC. Man kan derfor benytte sinusrelationerne til at beregne siden AC.

I trekant ABD kender man vinkel A = vin kel DAB, og vinkel B = vinkel CBA + vinkel CBD, og derfor kender man alle tre vinkler samt siden AB i trekant ABD. Man kan derfor benytte sinusrelationerne til at beregne siden AD.

I trekant ACD kender man nu siderne AC og AD og den mellemliggende vinkel CAD. man kan derfor benytte en cosinusrelation til at beregne den ønskede sidelængde CD.

(Det kaldes trigonometrisk).


Skriv et svar til: Trigeomerisk problem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.