Matematik

Opgave

24. august 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave, der lyder sådan her: I et koordinatsystem er to vektorer givet ved (vektor a = (t+1 over 2t) og (vektor b = 3 over 4). Jeg skal bestemme tallet så, således at vektorerne bliver parallelle. Hvordan laver jeg den opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2013 af mathon

                     â • b = 0

                    [-2t,t+1] • [3,4] = 0

                    -6t + 4t + 4 = 0 …


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

De to vektorer a og b er parallelle, hvis og kun hvis de to vektorer â og b er vinkelrette på hinanden, dvs. hvis og kun hvis

â • b = 0 .

Løs denne ligning som en ligning i t.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.