Matematik

"Sæt mest muligt udenfor parantes"

31. august 2013 af mmesh (Slettet) - Niveau: B-niveau

4x - 8xy     =     4x(x-2y)

 

Er dette rigtigt?

Hvis ikke, hvad er så rigtigt?

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2013 af mathon

        4x - 8xy     =   4x•1 - 4x•2y   =    4x(1 - 2y)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Du kan jo kontrollere dit resultat ved at gange tilbage ind i parentesen og se, om du får det oprindelige udtryk.

4x sættes udenfor:

4x - 8xy = 4x·(1 - 2y)


Svar #3
31. august 2013 af mmesh (Slettet)

Ah. Mange tak. Hvis jeg har forstået det rigtigt, så er,

 

-9pj+3p   =    3p(-3j+1)


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. august 2013 af SuneChr

# 0      parentes  med e

Den pædagogiske forklaring, som du kan bruge en anden gang:

Princippet i en sådan opgave, er, at finde dét, der er fælles, for, i dette tilfælde, de to led,
          4x - 8xy
1)  4 er fælles, da det både går op i 4 og 8
2)  x er fælles, da det forekommer i begge led
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: "Sæt mest muligt udenfor parantes"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.