Matematik

Hurtig hjælp

23. september 2013 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Linjen p1 står vinkelret på linjen p2 med ligningen y=3/2x-9 Bestem hældningskoefficienten for p1


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af mathon

                Hvad gælder om to ortogonale linjers hældningskoefficienter?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af mathon

          l:     y = αx + b     med retningsvektor r1 = [1,α]

          m:   y = βx + c     med retningsvektor r2 = [1,β]

ortogonalitet kræver
                                     r1 r2 = 0

                                     [1,α] • [1,β] = 0    

                                     1 + α•β = 0

                                     α•β = -1

                                     β = -(1/α)

                                    


Svar #3
23. september 2013 af krillo123 (Slettet)

men hvad er hældningskoefficienten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2013 af mathon

i anvendelse:

          l:     y = (3/2)x + b     med retningsvektor r1 = [1,(3/2)]

          m:   y = βx + c          med retningsvektor r2 = [1,β]

ortogonalitet kræver     

                                     r1 r2 = 0
                                           
                                     (3/2)•β = -1…

                                                                         

                                   


Svar #5
23. september 2013 af krillo123 (Slettet)

hvor for du det her tegn fra  β?


Skriv et svar til: Hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.