Fysik

Elektricitet

01. oktober 2013 af zquu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har prøvet at regne følgende opgave ud, men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an, så jeg håber på lidt hjælp fra jer. :-) På forhånd tak.

I et røntgenrør bombarderes anoden med elektroner, der er accelereret gennem et spændingsfald på 100.000 V. 

a) Bestem en elektrons energi

b) Bestem elektronens hastighed, når den rammer anoden

c) Hvad bliver bølgelængden for røntgenfotonen, hvis den modtager hele elektronens energi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2013 af peter lind

a) elektronens ladning * spændningsfaldet

b) brug E = ½m*v2 hvor E kendes fra spørgsmål a

c) E = h*f = h*c/λ   h Plancks konstant, c lyshastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2013 af mathon


Svar #3
01. oktober 2013 af zquu (Slettet)

Mange tak! Jeg var lidt på rette spor i b) så. 
Hvad vil du så sige til "Energien i den opladede kapacitor er 532,4 J. Hvor mange kapacitorer af denne type skal der til for at oplagre den energi, der kræves for at løfte en elevator på 200 kg op i en 100m høj bygning?"

Jeg har tænkt at jeg skal finde de kræfter der påvirker elevatoren, men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal bruge det til? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2013 af peter lind

Det er et energispørgsmål, så du skal snarere se på elevatorens potentielle energi.

Der mangler altså væsentlige dele af opgaven for at man kan give nogen hjælp

Hvis du oprette et nyt spørgsmål bør du oprette en ny tråd


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2013 af mathon

Beregn elevatorens potentielle energi i højden 100 m.


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.