Matematik

Matematik aflevering, hjææælp hurtig

04. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har en opgave jeg har svært ved, haha :-) 
Hvis en eller flere kunne hjælpe, ville jeg blive meget glad.

TEKST - 
I hvert lag er der 5 Jordbær, 2 solbær og 3 hindbærspande marmelade. 
En kunde tager tilfældigt en spand fra papkassen. 

Spørgsmålet lyder så : 

HVOR STOR ER SANDSYLINHEDEN FOR, AT KUNDEN FÅR EN SPAND MED SOLBÆRMARMELADE FRA DET ØVERSTE LAG? 


MANGE TAAAK PÅ FORHÅND..  



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Rebeccakennig (Slettet)

20% ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af PeterValberg

P(solbær) = (antal gunstige)/(antal mulige) = 2/(5+2+3) = ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af SuneChr

# 1 og  2 :
            Er ikke sikker på, resultatet er korrekt.
            Vi ved ikke, hvor mange lag der er i kassen.

# 0 :   "En kunde tager tilfældigt en spand fra papkassen",
           Der står ikke:
          "En kunde tager tilfældigt en spand fra det øverste lag i papkassen".  
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

Hvis kunden tager fra de n øverste lag er der 5*n Jordbær, 2*n solbær og 3*n hindbærspande marmelade. 

P(solbær) = (antal gunstige)/(antal mulige) = 2*n/(5*n+2*n+3*n) = 2n/n*(5+2+3) = 2/(5+2+3)

altså er P uafhængig af hvilket lag der tages fra, blot laget opfylder fordelingen


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af SuneChr

Papkassen har n lag med de, i # 0 , beskrevne vareenheder i hvert lag.

Antag, spandene med solbær i øverste lag, er blå.
Resten af spandene med solbær er sorte.
Spandene med jordbær og hindbær er røde.

Hvad er nu sandsynligheden, p ,   for at udtrække en blå spand fra hele kassen?
p (solbær og øverste lag)  =  2 / (10n)  =  1 / (5n)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nu formulerer du så en helt anden opgave end den, som trådstarter formulerede.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2013 af SuneChr

# 6
# 5  er en sandsynlighedsmodel for et udtag af hele kassen.
# 0  går ud fra, at kunden udtager af øverste lag, men det står der ikke.
       Da vil # 1, 2 og 4 være korrekt.
    


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, jeg havde overset, at man skal finde sandsynligheden for at man får en spand fra det øverste lag, og at der udtages fra et vilkårligt sted i papkassen. Man skal så vide, hvor mange lag der er, og det er ikke oplyst i #0.


Skriv et svar til: Matematik aflevering, hjææælp hurtig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.