Matematik

Sum af uafh variable

05. oktober 2013 af KaPeter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en opg. jeg håber nogen kan hjælpe mig med.

Jeg har X1, X2 iid, U(0,theta), theta>0, og skal så finde hhv. fordelingen, tætheden, middelværdien og variansen for T=X1+X2. Jeg har også fået at vide, at Z1=X1, men det ved jeg ikke hvad jeg skal bruge til..

Jeg har so far fundet ud af, at f_T(t)=f_X1(x1)*f_X2(x2)=1/(theta)^2 for 0<x1,x2,<theta og 0 resten. Er det rigtigt? Men hvad så med fordelingen?

Er der nogen der kan hjælpe?

Mvh

Kasper


Svar #1
05. oktober 2013 af KaPeter (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan hjælpe mig???

Jeg har fundet ud af, at z<theta, z>t-theta og t<2*theta. Dette skal vel bruges som grænserne i mit integrale.


Skriv et svar til: Sum af uafh variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.