Kemi

pH. VÆR SØD AT HJÆLPE MIG:)

02. november 2005 af hamlet (Slettet)
500 mL 0,1 M HCL blandes med 200 mL 0,1 M NaOH. Beregn pH.???

Er der en der kan hjælpe med denne opgave, det vil være en KÆMPE hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)

er det en del af et titreringsforsøg?

Svar #2
02. november 2005 af hamlet (Slettet)

nej det er bare en enkel opgave i en aflevering. og jeg får pH'en til 1, hvilket jeg ikke helt kan få til at passe?

Svar #3
02. november 2005 af hamlet (Slettet)

skal man finde antal mol der tilsættes af hvert af stofferne og så ligge dem sammen tilsidst og finde samlede koncentration, som man bestemmer pH'en ud fra..eller:s ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)

I så fald skal du først beregne stofmængderne af hhv. Syren og basen før de blandes;

n(HCl)=0,1M*0,5L=0,05mol
n(NaOH)=0,1M*0,2L=0,02mol

De reagerer(ionerne) i forhodlet 1:1, OH-+H30+=2H2O

0,05mol-0,02mol=0,03mol, hvilket er det tilbageværende af H3O+ efter reaktionen.

Volumen af opløsningen er 700mL. Du kan nu beregne H3O+= 0,03mol/0,7L=0,04285M. pH er -log(0,04285)=1,36.

Godt nok?


Svar #5
02. november 2005 af hamlet (Slettet)

tusind tak..!!! utrolig stor hjælp.

Svar #6
02. november 2005 af hamlet (Slettet)

må jeg spørge om en ting mere.?
Hvis det var den samme mængde af begge stofferne der blev blandet, vil pH så ikke bare være 7 (neutral)?
F.eks. ved 500mL af hver (HCL og NaOH)med M= 0,1.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)

jo, så ville du nemlig opnå en ækvivalent mængde af de to stoffer...

Skriv et svar til: pH. VÆR SØD AT HJÆLPE MIG:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.