Matematik

At regne med tre parenteser

30. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Hej alle, jeg har fået til opgave at reducere følgende udtryk (2x -1)(2x + 1)

(2x -1)2 (2x -1)(2x + 1)

Hvordan jonglerer jeg med 3 parenteser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt to kendte kvadratsætninger til at udregne hvert udtryk, Eller benyt den generelle regel: man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Endvidere skal man hæve en minusparentes, der kan hæves ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen.


Svar #2
30. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Puha, jeg er bekendt med kvadratsætningerne, men tror jeg finder det meget uoverskueligt og bliver let usikker.

Ifht. til at hæve en minusparentes, vil det svare til at jeg skulle fjerne minustegnet og parentesen så vile se sådan her ud? (-2x + 1)

Tror du du kan udlevere mig facit, så kan det være jeg selv kan regne den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af SuneChr

# 2
Kender du spillet Jeopardy?
Her gives et svar og så er opgaven at stille spørgsmålet.
Mon ikke det er mest frugtbart, at du arbejder lidt selv med kvadratsætningerne?
1)      (a + b)2  =  a2 + b2 + 2ab
2)       (a - b)2  =  a2 + b2 - 2ab
3)       a2 - b2   =   (a + b)·(a - b)

Her skal tilføjes, at    (ab)2  =  a2b2


Skriv et svar til: At regne med tre parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.