Kemi

Beregn massen af jern

31. oktober 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til den følgende opgave:

Nedenstående ligevægt har ved 1000 °C ligevægtskonstanten K=0,50.

FeO (s) + CO (g) ⇔ Fe (s) + CO2 (g)

En lukket beholder med jern(II)oxid tilføres CO og CO2, så carbonoxids partialtryk er 6,0 bar og carbondioxids partialtryk er 2,0 bar.

Gassernes partialtryk ved ligevægt:

p(CO)=2,67 bar

p(CO2)=5,33 bar

d. Beregn massen af jern i beholderen ved ligevægt, når beholderens volumen er 5,0 L.

Er der en venlig sjæl herinde, som vil hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål?

På forhånd tak!

- Emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af 012343210

Find molmassen af reageret CO eller dannet CO2 ud fra idealgasloven. Derefter regner du det om til masse med n=m/Mw


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af mathon

                   Δp(CO2) = Δ[CO2] • R • T

                   Δ[CO2] = Δp(CO2) / (R • T)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af mathon

   R • T = (0,0831451 bar·L·mol-1·K-1) • ((273,15+1000) K) = 105,856 bar·L·mol-1

   Δ[CO2] = ((5,33 bar - (2,0 bar)) / (105,856 bar·L·mol-1) = 0,031458 mol/L

   Δ[CO2] = Δn(CO2) / V

   Δn(CO2) = Δ[CO2] • V = (0,031458 mol/L) • (5 L) = 0,15729 mol

    n(Fe) = Δn(CO2) = 0,15729 mol

Ved ligevægt:
                         m(Fe) = n(Fe) • M(Fe) = (0,15729 mol) • (55,847 g/mol) ≈ 8,78 g

  


Skriv et svar til: Beregn massen af jern

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.