Kemi

Reaktionsskema og massen skal beregnes

01. november 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kobber kan opløses i en opløsning af sølvioner. En kobberplade med massen 10,0 g blev nedsænket i 100 mL 0,100 M AgNO3 opløsning. 

a) Opskriv et afstemt reaktionsskema for den reaktion, der finder sted.

b) Beregn massen af kobber efter en reaktion - alle sølvioner er omdannet. 

Jeg håber, nogle vil hjælpe mig! Søger især hjælp til a. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af mathon


                                 Cu (s)   +   2 Ag+ (aq)   --->   Cu2+ (aq)   +   2 Ag (s)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af mathon

eller noteret

                                 Cu (s)   +   2 AgNO3 (aq)   --->   Cu(NO3)2 (aq)   +   2 Ag (s)


Svar #3
01. november 2013 af counter14 (Slettet)

bliver massen af kobber så ikke den samme efter reaktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af mathon

     Nej


Svar #5
02. november 2013 af counter14 (Slettet)

hvordan findes massen så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2013 af mathon

100 mL 0,100 M AgNO3  er identisk
med
                            n(Ag+) = (0,100 L) • (0,100 mol/L) = 0,0100 mol
hertil kræves
                            n(Cu) = n(Ag+)/2 = (0,0100 mol)/2 = 0,00500 mol 
dvs
                            m(Cu)forbrugt = n • M = (0,00500 mol) • (63,546 g/mol) = 0,31773 g ≈ 0,3 g
.

Kobber efter reaktionen

                           m(Cu)rest = (10,0 g) - (0,3 g) = 9,7 g


Skriv et svar til: Reaktionsskema og massen skal beregnes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.