Matematik

Hurtigt spørgsmål

04. november 2013 af SimoneKv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, ville høre om der var nogle der havde lyst til lige at hjælpe mig med et hurtigt spørgsmål.

Opgaven lyder:

"Grafen for en linær funktion f(x) går gennem punkterne A(3,7) og B(9,25) 

Bestem en forskrift for f(x)

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man gør.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du starter med at bestemme hældningen. Det gør du ved at dividere ændringen i y med ændringen i x, når du gar fra A til B.

Derefter indsætter du den fundne hældning og koordinaterne fra A (eller B, det er lige meget) i ligningen

y = α x + q

og finder q.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

                          Δy      y2 - y1
                   a = -----  = --------                    q = y1 - a•x1
                         Δx       x2 - x1
          


Svar #3
04. november 2013 af SimoneKv (Slettet)

Tusinde tak!


Svar #4
04. november 2013 af SimoneKv (Slettet)

Er dette korrekt: 

a= ?y ÷ ?x = y2 – y1 ÷ x2 – x1 = (25 – 7) ÷ (9-3) = 3

b = y1 – a • x1 = 7 – 3 • 3 = -2

f(x) = 3y-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af mathon

#2
 

                          Δy      25 - 7
                   a = -----  = --------   = 3                 q = 7 - 3•3 = -2
                         Δx       9 - 3
          
                   f(x) = y = 3x - 2       Men forståelsen er der   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

#2

Du mangler nogle parenteser i linien "a= ?y...", men ellers er det rigtigt.


Svar #7
04. november 2013 af SimoneKv (Slettet)

Tusinde tak drenge


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.