Kemi

hurtig hjælp! masse

05. november 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet den opgave, jeg har problemer med. En der kan regne den ud og hjælpe? Jeg får 1.06 mg, men ved ikke om det passer.  

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

overskud af Ag+
                                  n(Ag+)overskud = n(KSCN) = (0,00281 L) • (0,0412 mol/L) = 1,15772·10-4 mol

forbrugt Ag+
                  n(Ag+)forbrugt = n(AgNO3) - (1,15772·10-4 mol) = (0,020 L) • (0,0818 mol/L) - (1,15772·10-4 mol) =
                                                                (16,36·10-4 mol) - (1,15772·10-4 mol) ≈ 15,20·10-4 mol

n(sødestof) = n(Ag+)forbrugt = 15,20·10-4 mol

m(saccharin) = n(sødestof) • M  = (15,20·10-4 mol) • (183,18 g/ mol) = 0,278434 g

.

indhold af saccharin pr tablet
                                       mtablet = (0,278434 g) / (20 tabletter) = 0,013922 g/tablet ≈ 13,9 mg/tablet


Svar #2
05. november 2013 af counter14 (Slettet)

mange tak! også gange jeg vel med molarmassen af saccharinnn, herefter dividere med 20? og har massenfor en  pille? 


Svar #3
05. november 2013 af counter14 (Slettet)

ej kan se du har gjort takker 


Skriv et svar til: hurtig hjælp! masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.