Fysik

Udregning af CO2 udledning

13. november 2013 af IdaIhle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp her, og jeg er helt væk....... 

Når man skal beregne CO2-udledningen fra et kraftværk anvender man såkaldte emissionsfaktorer. 
Energistyrelsen anvender nedenstående emissionsfaktorer2
. Bemærk at CO2 udledningen fra 
træpiller og halm er sat til 0, fordi biomasse som udgangspunkt anses for at være CO2 neutralt. 
Brændværdi (GJ/ton) Emissionsfaktor (tons CO2/TJ)
Kul 26,50 94,6
Fuelolie anvendt i kraftvarmeværker og 
fjernvarmeværker
40,65 79,3 
Træpiller 17,50 0
Halm 14,50 0
(3a) Beregn CO2-udledningen i 2012 fra Amagerværket, på baggrund af Energistyrelsens 
emissionsfaktorer, og de tal der er opgivet i Amagerværkets Grønne Regnskab. 
(3b) Hvor stor en procentvis reduktion af CO2-udledningen fra Københavns Kommu


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af hesch (Slettet)

Eksempel: Hvis de i 2012 har brugt 1260 t fuelolie, er der herved produceret:

1260t * 40,65GJ/t = 51200GJ

51200GJ = 51,2TJ    =>

Antal t CO2 = 51,2TJ * 79,3 t/TJ = 4060 t  CO2

Hvis de også fyrer med noget andet, regner du det ud på samme måde, og adderer t CO2 til sidst.

3b forstår jeg ikke, der er for meget politik i det.


Skriv et svar til: Udregning af CO2 udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.