Kemi

Mokaï eksperiment hjælp til bestemmelse af masse og koncentration

22. november 2013 af Wonsild (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Vi har problemer med at finde massen af farvestof i vores mokaï. Vi er i tvivl om hvilken form for udregning vi skal benytte os af, idet vi kun har Vopløsning og den molare masse af vores to farvestoffer. 

Vi har fundet absorbansen ud fra fuld spektret. 

Opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Mokaï - anp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af mathon


             Absorbansen A er proportional med molariteten c

                              A = k•c = k•(m/M)/V = k•(m/(M•V))

                              m = A•M•V/k                hvor k bestemmes ud fra forsøgsDATA

          


Skriv et svar til: Mokaï eksperiment hjælp til bestemmelse af masse og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.