Matematik

Gompertz model

23. november 2013 af Apaas (Slettet)

I den såkaldte Gompertz model for en bestemt population af kyllinger kan sammenhængen mellem en kyllings vægt M (målt i kg) og kyllingens alder t (målt i døgn efter udklækning)
beskrives ved
ln(M)=1,6524-4,612*e^-0,0423t

a) Benyt modellen til at bestemme vægten af en kylling, der er 30 døgn gammel, og bestem M som funktion af t.

Jeg er med på at jeg skal sætte 30 ind på t's plads i den første delopgave, og jeg får resultatet 0,35909 kg.

Hvordan ved dog ikek hvordan jeg skal løse den anden del? 

Må gerne bruge hjælpemidler!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

M = eln(M) 

og at man kender ln(M) som funktion af t.

I a) er det ln(M) til tiden t = 30 du har beregnet. Beregn nu M .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2013 af peter lind

Brug at den inverse til den naturlige logaritme er den naturlige eksponentialfunktion


Svar #3
23. november 2013 af Apaas (Slettet)

Takker. Så resultatet er bare M =  e1,6524-4,612*e^-0,0423t

eller skal jeg bruge lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3. Du skal også finde det korrekte svar i a)

Skriv et svar til: Gompertz model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.