Fysik

Tidsrum, masse, længde

02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved observation fra jorden af hastigheder tæt på lysets skal tidsrum og masse øges med relativitetsfaktoren, medens længder skal mindskes. I et rumskib tager det en 4.3 kg kugle 7.8 sekunder at trille 2 meter. Hvordan vil situationen blive beskrevet i jordmål, hvis rumskibet rejser med 98.7% af lyshastigheden?
 

Facit: Tidsrum: 48.5s, Masse: 26.8 kg., Længde: 0.321 m

anyone?? :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilke overvejelser har du selv gjort?


Svar #2
02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet)

 Jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge.. Det er svært at finde svar nogen som helst steder til den konkrete problemstilling.. ;/


Svar #3
02. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet)

Δt = Δto*y

m = mo*y

L = Lo/y

y = 1/v(1-(v/c)^2)

Men hvad står o for, og hvilke tal skal indsættes for at finde y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#3: y har du en formel for. Du har selv skrevet den nederst.

Index 0 står for størrelsen målt i hvilesystemet.


Svar #5
03. december 2013 af JegSkalBestå (Slettet)

I formlen for y, hvilket tal skal da indsættes som v? 98.7% af lysets hastighed i vacuum?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#5: Ja - hvad vil du ellers indsætte?

Hint: Skrev det som 0,987*c og forkort.


Skriv et svar til: Tidsrum, masse, længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.