Matematik

Eksponentiel udvikling

05. december 2013 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften! :)

Massen af det kemisk virksomme stof i valiumpiller (diazepam) reduceres i menneskelegemet med 2% i timen.

Hvor mange timer går der, inden stofmængden er halveret?


På forhånd mange tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2013 af mathon

                     m(t) = mo•0,98t

                     (1/2)mo = mo•0,98T1/2

                     (1/2) = 0,98T1/2

                    


Svar #2
05. december 2013 af Fallap (Slettet)

Mange tak mathon! Det gav et skub i den rigtige retning :)


Svar #3
05. december 2013 af Fallap (Slettet)

Så for at finde T1/2:

log(0,5) : log(1,02) ?

Det giver os T1/5 = -35

0.98^-35 = 2,02

Facit siger dog 34,3 timer. 

Hvor ramte jeg ved siden af? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

som fortsættelse af #1
Tager du log på begge sider og dividerer : t = log(0,5)/log 0,98=34.31

Svar #5
05. december 2013 af Fallap (Slettet)

Mange tak Mohamed! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selvtak :)

Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.