Matematik

Hjælp til kassens beregning

09. december 2013 af mehmether (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogle der vil være så søde og hjælpe med disse tre opgaver? 

En kasse uden låg skal fremstilles af en 40 cm lang og 25 cm bred rektangulær stålplade. På nedenstående figur er vist, hvordan der i hvert hjørne af pladen fjernes et kvadrat med sidelængden x , hvorefter pladen bøjes i form som kassen til højre, og de lodrette kanter svejses sammen.

a)       Angiv kassens længde l og bredde b udtrykt ved kassens højde x .

b)      Opskriv kassens rumfang f(x) som funktion af kassens højde x .

c)       Bestem kassens dimensioner, så dens rumfang bliver størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af PeterValberg

Her er en video fra FriViden.dk, der omhandler samme problemstilling [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. december 2013 af mehmether (Slettet)

Hej Peter:D

Mange tak for dit svar. Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af PeterValberg

a)
kassens bredde = 25 - 2x

kassens længde = 40 - 2x

b)

V(x) = l·b·h = (40 - 2x)·(25 - 2x)·x = ....

c) 

bestem den afledede V'(x)

Løs ligningen V'(x) = 0    

( vær opmærksom på, at 0 < x < 25/2 )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til kassens beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.