Matematik

Matematik:trekanter+anden opgave HJÆLP

18. januar 2014 af Dian123 - Niveau: C-niveau

Hey

Jeg har vedhæftet et billede med 2 forskellige opgaver jeg skal have løst

opgave 1 forstår jeg slet ikke, så nogen der kan komme med en forklaring + lidt udregninger?
Og den anden opgave ved jeg ikke hvordan jeg skal løse. Jeg skal finde vinkel C men jeg kender kun

vinkel A = 17

og siden AB som jeg har udregnet til = 6,51

det haster lidt..

Vedhæftet fil: lektier.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af SuneChr

Opgave 1

Løs
(20 - x)2 + 22 = 202    Pythagoras

Anden opgave

|AB| er rigtig nok med to dec.
Benyt cos relationen til vinkel LAB og til vinkel ABL
C findes ved at vide, at vinkelsummen i en trekant er 180o

Vink:
C = 180 - 17 - (180 - 36,98)  grader


Svar #2
18. januar 2014 af Dian123

Jeg forstår ikke helt hvordan du komme frem til det der i opgave 1 ?

Anden opgave:
Tak! Hmm.. hvor kommer de 36,98 ? Og hvordan kan det lade sig gøre at komme frem til C på den måde ? Jeg forstår bare ikke lige helt metoden


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 2. De 36,98º er størrelsen af vinkel ABL, der er supplementvinkel til vinkel ABC .

Opg 1. Lav en tegning. Når stigen er rykket væk fra lodret, danner den hypotenusen i en retvinklet trekant, hvis vandrette katete har længden 2 fod. Den lodrette katete 20-x findes da af Pythagoras. her er x længden af det stykke, som stigen er flyttet ned ad muren:

(20-x)2 + 22 = 202 , dvs

(20-x)2 = 202 - 22 = (20-2)(20+2) = 18·22


Svar #4
20. januar 2014 af Dian123

Tak!


Skriv et svar til: Matematik:trekanter+anden opgave HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.