Matematik

Et hurtigt spørgsmål

06. februar 2014 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) f(x)=2*kvadratrod(x2+5) 

b) f(x)= 2* sin(x)*kvadratrod x

Er vi ikke enige om at a) er en sammensat funktion, hvor jeg bruger kædereglen.

I b) bruger jeg produktreglen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af PeterValberg

jo

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. februar 2014 af Wihi (Slettet)

Tak for svaret pvm :)


Svar #3
06. februar 2014 af Wihi (Slettet)

Hvad er f(x) og g(x) i opgave b? 

Jeg bruger produktreglen, der lyder: p'(x)= f'(x) * g(x)+ f(x)* g'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2014 af PeterValberg

Det bestemmer du selv :-)

2 er en konstant, den sætter du udenfor en parentes 

(k·f(x)·g(x))' = k·(f'(x)g(x) + f(x)g'(x))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Et hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.