Kemi

Hvordan kan man beregne massen af NaCl

14. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lavet et forøsg hvor jeg skal bestemme saltindholdet i en salvandsprøve, og har så fået dette spørgsmål:

Beregn massen af NaCL i i prøven? jeg ved virkelig ikke hvad jeg lige skal gøre for at kunne regne dette ud??

Nogle der har lyst til at hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af SuneChr

Lad vandet fordampe, - tilbage i kolben er NaCl .


Svar #2
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

:) ok ...ja men hvordan kan jeg regne massen ud af salt altså?

Jeg ved vi har taget 0,2 g natriumchlorid og blandet ned i en 100 mL målekolbe og tilsat demineraliseret vand i kolben, og opløst saltet.

Så har vi afmålt præis 2,00 mL af det saltvand med en finpippette i tre forskellige bægerglas som blev mærket A, B, C.

Vi tilsatte 0, 1 kaliumhromatoplsøning med en finpippette. Vi spændte buretten op i et stativ og hældte sølvnitratopløsning i buretten(AgNO3), 0,05M-indtil væsken var over nullinen. tappede væsken ud i et lille bægerglas , indtil spidsen var fyldt med væske og væskeoverfladen stod præcis ved nullinien så aflæste vi og noterede i et skema.

Placerede bægerglas A på en magnetomører under buretten og tilsatte sølvnitratopløsning dråbevis under omrøring, indtil der netop fremkom en blivende rød farve. Vi aflæste buretten anden gang og noterede resultatet i skemat.

Skema resultatet er; prøvens volume mL

          A                         1,00

          B                          1, 00

          C                          1, 00

V(AgNO3) tilsat aflæsning mL  A; 0,4 

                                             B; 0.38 

                                             C; 0,39

gennemsnitet er 0,39.

Men hvordan kan jeg regne stofmængden af NaCl i prøverne? idet du antager at alle chlroid ioner stammer fra NaCl. 

Jeg tror jeg skal først regne stofmængden af salt i saltvandsprøven-så kan jeg også regne massen ud.

Men jeg står lidt af desværre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal vel vide, hvormeget vand, du opløste de 0,2 g NaCl i til at begynde med?


Svar #4
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

nå ok :) jeg opløste det i en 100mL målekolbe. Demineraliseret vand skulel fyldes halvvejs op og saltet skulle opløses.

Men kan jeg så bruge det til at regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, så er det jo almindelig forholdstalsregning at beregne, hvor meget NaCl, der kommer med i 2,00mL af opløsningen.


Svar #6
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

For at finde stofmængden af NaCl i prøverne, idet jeg antager at alle chlorid-ioner stammer fra NaCl

Kan man så ikke sige 

n= m*M

Stofmængde = maseen * molarmassen??

Kunne man ikk regne det sådan ud. 

M(NaCl)= 58,44 g/mol

m(NaCl)= n(NaCl) .M(NaCl) =0,2mol * 58,44g/mol= 11,688g.

n= 11,688g* 58,44g/mol=683,046mol.

Er det overhovedet rigtigt?


Svar #7
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ehm hvorfor 2,00mL. Hvor er det tal fra?....


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skriver jo, at du har afmålt 2,00 mL af opløsningen i hver af de tre bægerglas


Svar #9
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ja ok det er rigtigt vi afmålte 2mL af opløsningen. 

Men hvad skal jeg så gøre med det tal?


Svar #10
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

skal man ikke sige n= m*M??

eller skal man brugen= V*c.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis du kender hele opløsningens volumen V, er der jo så brøkdelen (2,0mL)/V af de 0,2 g NaCl i de 2,0 mL.


Svar #12
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

så det vil sige at det er 2,0ml * med 0,2mol/gram= 0,4 gram 

Eller skal jeg lave de 2,0ml om til liter 0,002


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal bestemme brøkdelen (2,0mL)/V og så gange den brøk med 0,2 g .


Svar #14
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ok er det så 0,5 * med 0,2gram??


Svar #15
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

:)  er svaret rigtigt nok?...hvorfor er det brøkdelen ? man skal tage.


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jeg kender ikke rumfanget V, men jeg går ud fra, at du kender det?

Du har opløst 0,2 g NaCl i vand med rumfanget V . Så indeholder 2,0 mL af opløsningen da (2,0mL/V)·0,2g NaCl .


Svar #17
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

jeg ved ikke direkte hvor meget vand der bliver blandet sammen med de 0,2 g NaCl , kun at det bliver blandet op i en 100mL målekolbe og der bliver hældt demineraliseret vand til kolbens hals-kan det så tyde på det måske er 50mL???

altså rumfanget.


Svar #18
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

hvordan ka jeg ellers finde rumfanget??? jeg skal nemlig bruge stofmængden ellers kan jeg heller ikke finde massen:(

hjælp


Svar #19
14. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Bogle andre der kan hjælpe til at finde rumfanget? jeg ved stadig ikke hvad jeg kan gøre


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. februar 2014 af exatb

Er det ikke en titreringsopgave? Så skal saltindholdet bestemmes ud fra mængde af den tilsatte titreringsvæske.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.