Kemi

Beregn stoffets molære masse

18. februar 2014 af Bobbyhans (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej alle :) Det kunne være en stor hjælp for mig hvis der var nogen som gad hjælpe mig med opgave 5 (a. Jeg har vedhæftet et billede af opgaven... Jeg skal beregne stoffets molære masse ud fra jernanalysen.

Tusind tak :)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2014 af mathon

          \small \frac{4,47\: mg}{ L}\: =\: \frac{(4,47*10^-^3\: g)/(55,847\: \: g/mol)}{L} = 8,004*10^-^5\: M

fortyndingsfaktoren var \frac{1}{50}
hvorfor de 10 mL havde koncentrationen      50*(8,004*10^-^5\: M)\: =\: 0,004002\: M

og derfor indeholdte
                                                                      n\: =\: (0,010\: L)*(0,004002\: g/mol)\; =\; 0,00004\: mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2014 af mathon

heraf
                                 \small \frac{0,1604\: g}{M*(0,1\: L)}\: =\: 0,00004\: \frac{mol}{L}

hvoraf

                           \small M\: =\: \frac{0,1604\: g}{(0,00004\: \frac{mol}{L})*(0,1\: L)}\: =\: 40100\: \frac{g}{mol}


Svar #3
18. februar 2014 af Bobbyhans (Slettet)

Tusind taaak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Beregn stoffets molære masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.