Kemi

reaktionsligninger hvilken tilstandsform? (aq) (s) (l) (g)

25. februar 2014 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Sidder og roder med skulle give reaktionsligningerne tilstandformer og kan ikke helt finde ud af hvordan man gør det, nogle der kan hjælpe med det ville jeg være taknemlig. har fået hjælp til at lave en men forstår ikke helt hvordan man gør det.

(aq) = aqua = i vandig opløsning 

(s) = solid = fast stof 
(l) = liquor = væske 
(g) = gasious = gas = luftart

oploader et dokument hvor alle reaktionlignerne skulle være afstemt, så der kun mangler tilstandsformerne

på forhånd tak :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2014 af 012343210

Kig på tilstandsformen, kig efter hvilken type reaktion du tror det er ud fra det kan man så bestemme formen. Nogle gange kan man være nødsaget til at google lidt, hvis man ikke har klæbehjerne og det ligger lidt uden for ens fagområde

Forbændingerne kan både give vand på gasform samt vand på flydende form, alt efter om man ser på det i forhold til øvre eller nedre brændværdi.

Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:1449062 (1).docx

Svar #2
25. februar 2014 af chriskvk (Slettet)

okay så der er ikke nogen helt grundlæggende regler for hvordan man navngiver dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af 012343210

Par ting at huske på:

Du ved at CO2, O2, N2, H2 er gasser - mange af dem kan finde i atmosfærisk luft - samtidig kan du ved erfaring lærer at indholdet der kan være opløst i vand er meget lille.

Du ved at vand kan være flydende (l) eller gas (g) alt efter hvilken temperatur

Når du har ioner så er du i vandig opløsning ellers findes de ikke 

Du kan i bøger slå smeltepunkt og kogepunkt op for forskellige stoffer og hvis du antager at reaktionerne sker ved atmosfærisk tryk kan du ud fra dem læse tilstanden (dog ikke om det er opløst i vand)

Saltes reaktioner med hinanden vil du på gymnasieniveau stort set altid kun støde på i opløsning (aq)

Kompleks


Skriv et svar til: reaktionsligninger hvilken tilstandsform? (aq) (s) (l) (g)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.