Kemi
er det rigtigt?
12. januar 2006 af
PreXus (Slettet)
Hey!
Jeg sidder med følgende opgave i kemi:
Et bægerglas indeholder en 0,0010 M vandig opløsning af PbCl2 ved 25C.
Bægerglasset henstår nu, således at vandet kan fordampe. På et tidspunkt er der fordampet så meget vand at opløsningen volumen er halveret.
Er opløsningen på det nævnte tidspunkt overmættet, mættet eller umættet?
Jeg har regnet mig frem til ved hjælp af PbCl2 opløselighedsprodukt at [Pb] = 0,0159 M og [Cl]= 0,0317 M
Ko(PbCl2) = 1,6*10^5 M^3
Jeg skal jo så sige [Pb] * [Cl] og så se hvad jeg får, får at kunne svare på spørgsmålet men min enhed er jo M og ikke M^3 så det er jo lidt svært at sammenligne? Nogen der lige kan hjælpe?
Jeg sidder med følgende opgave i kemi:
Et bægerglas indeholder en 0,0010 M vandig opløsning af PbCl2 ved 25C.
Bægerglasset henstår nu, således at vandet kan fordampe. På et tidspunkt er der fordampet så meget vand at opløsningen volumen er halveret.
Er opløsningen på det nævnte tidspunkt overmættet, mættet eller umættet?
Jeg har regnet mig frem til ved hjælp af PbCl2 opløselighedsprodukt at [Pb] = 0,0159 M og [Cl]= 0,0317 M
Ko(PbCl2) = 1,6*10^5 M^3
Jeg skal jo så sige [Pb] * [Cl] og så se hvad jeg får, får at kunne svare på spørgsmålet men min enhed er jo M og ikke M^3 så det er jo lidt svært at sammenligne? Nogen der lige kan hjælpe?
Svar #2
16. januar 2006 af PreXus (Slettet)
Har jeg ikke også taget højde for det? Har jo sat mit Cl i 2?
Eller er det mig der lige misforstår dig?
Eller er det mig der lige misforstår dig?
Skriv et svar til: er det rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
