Kemi
Hurtig opg,
13. marts 2006 af
Einstein_15 (Slettet)
Sidder lige med en lille opgave:
En elev blander 25gr glukose, 5 gram gær og 250mL vand. Kolben påsættes gæringsrør hvor der kun kan komme CO2 ud af!
Det hele vejer til at starte med 367,44gram.
Efter tre dage er vægten reduceret til 359,23 gram. Hvor mange procent af glukosen er fordampet??
På forhånd mange tak
En elev blander 25gr glukose, 5 gram gær og 250mL vand. Kolben påsættes gæringsrør hvor der kun kan komme CO2 ud af!
Det hele vejer til at starte med 367,44gram.
Efter tre dage er vægten reduceret til 359,23 gram. Hvor mange procent af glukosen er fordampet??
På forhånd mange tak
Svar #1
13. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Det er ikke glucose som fordamper, men CO2 som fiser af. Glucose bliver omdannet til ethanol + CO2.
C6H12O6 --> 2 C2H5OH + 2CO2
Regn derefter ud hvor meget glucose der er omsat.
C6H12O6 --> 2 C2H5OH + 2CO2
Regn derefter ud hvor meget glucose der er omsat.
Svar #2
14. marts 2006 af Einstein_15 (Slettet)
Mit bud er: 25g/180,18g/mol= 0,13 mol
Dvs. at CO2 er 0,26 mol. 0,26 mol* 88,02g/mol= 23g. Dvs. at to gram er fordampet...oder was?
Dvs. at CO2 er 0,26 mol. 0,26 mol* 88,02g/mol= 23g. Dvs. at to gram er fordampet...oder was?
Svar #3
14. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Nej.
Massediff: 8,21 gram. Det er ren CO2 det svarer til.
n(CO2) = 0,1866 mol CO2
n(glu)/n(CO2) = 1/2 =>
n(glu) = 1/2*n(CO2) = 0,0933 mol
Regn selv massen ud og du har svaret.
Massediff: 8,21 gram. Det er ren CO2 det svarer til.
n(CO2) = 0,1866 mol CO2
n(glu)/n(CO2) = 1/2 =>
n(glu) = 1/2*n(CO2) = 0,0933 mol
Regn selv massen ud og du har svaret.
Skriv et svar til: Hurtig opg,
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
