Kemi

masse%

17. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)
Skal beregne masse% af husholdningseddike. Har følgende tal, 57,06g/l, hvordan går jeg det omregnet til %?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af mathon

ER DER IKKE EN KONCENTRATIONSANGIVELSE?

Svar #2
17. april 2006 af bunnikrattix (Slettet)

Tjo...der står at jeg skal omregne c(husholdningseddike) (som er 0,95M) til masse%.
Har også gået af vide af M =60,05g/mol.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af mathon

p=(C*M/rho*100)%, hvor

C er molariteten, M er molmassen i gram,
rho er massefylden i g/L og p er masseprocenten, hvoraf

p=(0.95mol/L*60.05g/mol/(57,06g/l)*100%=

99.9781% = ca 100% ren husholdningseddike


Skriv et svar til: masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.