Kemi
molare masse
03. maj 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Hej
460mg organisk base opløses i vand og fortyndes til 100mL.. 10 mL udtages og titreres med 0,100M saltsyre.
Så er der en titreringskurve..
b) beregn basens molare masse...
Hvordan er det lige jeg gør det med disse oplysninger? (:
tak(:
460mg organisk base opløses i vand og fortyndes til 100mL.. 10 mL udtages og titreres med 0,100M saltsyre.
Så er der en titreringskurve..
b) beregn basens molare masse...
Hvordan er det lige jeg gør det med disse oplysninger? (:
tak(:
Svar #1
03. maj 2006 af Quasar (Slettet)
Vi antager, at basen og saltsyren reagerer i forholdet 1:1. Aflæs V(HCl,tilsat,ækvivalens) og bestem n(HCl,tilsat,ækvivalens). Der gælder da:
n(HCl,tilsat,ækvivalens) = n(base,10mL)
For at finde stofmængden af base i 460mg skal du gange med 10, idet der titreredes 10mL af en 100mL-opløsning.
Udnyt herefter M(base) = m(base)/n(base)
n(HCl,tilsat,ækvivalens) = n(base,10mL)
For at finde stofmængden af base i 460mg skal du gange med 10, idet der titreredes 10mL af en 100mL-opløsning.
Udnyt herefter M(base) = m(base)/n(base)
Skriv et svar til: molare masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
