Kemi

Et hurtig redox spørgsmål

21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)
Man har følgende redoxreaktion:

5Fe++ +MnO4- + 8H+ ---> 5Fe+++ + Mn++ +4H2O

Spørgsmålet lyder:

Hvor mange mL 0,0206 M KMnO4 skal der anvendes for at Fe++ oxideres til Fe+++.

Jeg vil ikke ha' resultater eller regnemåde, blot hvad det er jeg skal kigge på. Jeg kan se at forholdet er 1:5 men så kan jeg ikke komme videre....

Svar #1
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

HOV.. det var bestemt ikke mening at der skulle være 2 indlæg af samme emne...=S.... sorry.

Svar #2
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Kan det passe at det er 242,72 L ?? Det lyder lige lovlig voldsomt nok....

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Det kommer jo an på hvad stofmængden af Fe2+ er, denne oplysning mangler vi lige...

Svar #4
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

n(Fe++) 8,056*10^-4 mol

Svar #5
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

nåå.. så tror jeg godt at jeg selv kan. Forholdet er jo 5:1, dvs.

n(KMnO4-) = n(Fe++)/5
og man har koncentrationen, så finder man voluminet, ik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

n(Fe2+)/5 = n(MnO4-)=n(KMnO4)

V(KMnO4)=n/C

Dete får jeg til ca. 0,078L

Svar #7
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Jeps... det gør jeg også selv. Tak for det :)...

Må jeg lige ha' lov til at spørge ét spørgsmål mere?

Oxidationstallet for H2O2
I min aflevering har jeg skrevet -I men jeg aner ikke hvordan jeg er kommet frem til det?...

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Min huskeregel plejer bare at være, at i peroxider(f.eks. H2O2) har oxygen OT=1...Det er det eneste svar jeg lige kan give på nuværrende tidspunkt

Svar #9
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

nåå´´ fordi to O-atomer er bundet sammen... men okay hvis OT = -1

dvs: 2 * (-1) =-2
-2+x=0 <=> x=2
der er to H-atomer, så burde OT være I og ikke -I ? =S

Svar #10
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Man kan vel ikke slå det op eller noget? =S... for jeg har endnu ikke fundet ud af hvordan man regner OT for et stof som fx Al(OH)4- ... og jeg skal til eksamen imorgen =S hmmm

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#9 min fejl, mente selvfølgelig at oxygens OT i peroxider er -1, og IKKE 1..
Beklager fejlen

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

#10
Dette har intet med en peroxid at gøre, du finder OT på almindelig vis...

Svar #13
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

# 12
Det ved jeg godt, men jeg ved stadig ikke hvordan man gør det.. er OT for Al(OH)4- så VI ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm ok:
OT(Al)=x+(-2+1)*4=-1 <=> x=3

Svar #15
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Nå okay.... jeg har ikke mat i år og de simpleste mat regler er fuldstændig glemt... det er bare skræmmende, men okay jeg har også virkelig kørt på de sidste 6-7 dage så hjernen er efterhånden lidt ud af sig selv, tror jeg.....

Jeg siger mange tak, endnu en gang :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Hehe så lidt...:)

Svar #17
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Undskyld jeg lige forstyrrer igen, men jeg kan ikke afstemme denne raktion:

H2O2 + MnO4- --> Mn++ + O2

Det er ladningerne som jeg ikke helt kan få til at passe sammen....

Svar #18
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

hehe.. af en eller anden grund bliver jeg inspireret når jeg spørger, for jeg har nu fundet ud af det. heheh :D...


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. maj 2006 af dnadan (Slettet)

sur eller basisk opløsningen men:
OT(Mn)=7 og OT(Mn)=2 dvs, den falder 5
OT(O)=-1 og OT(O)=0 dvs, den stiger 1
Derfor:
5H2O2 + MnO4- --> Mn++ + 5O2
Så mangler du lige at tilsætte base eller syre....

Svar #20
21. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Det er en sur...:)...

igen igen tak :).. Jeg har virkelig brug for en der kan svare på mine spørgsmål en gang imellem når jeg lige støder på noget jeg ikke forstår...

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 67 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.