Matematik
HURTIG HJÆLP... please!!!
13. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Hej,jeg har en aflevering for til imorgen, og jeg har nogle problemer med en opgave, håber i kan hjælpe mig...
Opgaven:
Du har givet f(x)=2cosx-1 Dm(f)=[0;4π]
a) du skal bestemme funktionens differentialkvotient f'(x)
b) Du skal bestemme koordinaterne til de punkter på grafen for f, hvor der er vandret tangent..
vi har løst opgave a) som er = -2sinx
Men vi kan ikke finde ud af opgave b)...
Opgaven:
Du har givet f(x)=2cosx-1 Dm(f)=[0;4π]
a) du skal bestemme funktionens differentialkvotient f'(x)
b) Du skal bestemme koordinaterne til de punkter på grafen for f, hvor der er vandret tangent..
vi har løst opgave a) som er = -2sinx
Men vi kan ikke finde ud af opgave b)...
Svar #1
13. januar 2004 af Peterm21 (Slettet)
dette gøre ved at sætte f'(x)=0
så finder du en x-værdi. y-værdien findes ved at indsætte x-værdien i F(x)
HUSK at kigge på dm(f)!!!
så finder du en x-værdi. y-værdien findes ved at indsætte x-værdien i F(x)
HUSK at kigge på dm(f)!!!
Svar #3
13. januar 2004 af sunbeam (Slettet)
Hvis du prøvede at tegne grafen på lommeregneren? Hvis du gjorde det, ville du kunne se at der er 2 løsninger i intervallet [0;4], nemlig 0 og 3,14 (pi).
Svar #4
13. januar 2004 af sunbeam (Slettet)
... glemte helt at de x-værdier så skal sættes ind i funktionen (-2sinx) for at finde y-værdierne.
Skriv et svar til: HURTIG HJÆLP... please!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
