Kemi

Massen?

12. oktober 2006 af mani4ever (Slettet)
Hejsa.

Jeg har et enkelt opgave for. Jeg er næsten færdig med den, men mangler lige at udregne slutningen, som jeg ikke er sikker på.
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=7143

jeg fandt konc. ved at aflæse grafen som var 4.3 Volumet kender vi = 500 mL ~ 0.5 Log vi finder stofmængden:
c*V = 4.3 * 0.5 L = 215 mol
derefter findes massen, og der går jeg i stå.
Altså jeg ved, at stofmængden er 215 mol, men skal jeg vha. det periodiske system finde massen for MNO4- ?


På forhånd tak :)

Svar #1
12. oktober 2006 af mani4ever (Slettet)

Nogen der vil være søde og hjælpe?
Jeg skal aflevere denne opgave i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Find massen vha.:

n = m/M

<=>

m = n*M

...Hvor at:

m = masse (g)
n = stofmængde (mol)
M = molarmasse (g/mol)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ja, brug det periodiske system. Molarmassen er lig vægten af ionen MNO4-.

Dvs.

(1 * M) + (1 * N) + (4 * O)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Wups...

(1 * Mn) + (4 * O)

..istedet

Svar #5
12. oktober 2006 af mani4ever (Slettet)

Det vil sige:
(1*54.94) + (4*16) = 118.95 - molarmassen

m = n*M = 215 mol * 118.95 = 25574.25 g


Skriv et svar til: Massen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.