Kemi

Hurtig hjælp..

05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
I min opgave står der at zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet:

Zn + 2HCl --> ZnCl2 + H2

1)Så står der at jeg ska begrunde om kobber kan reagere på samme måde med HCl..?

2) "Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl"

Jeg skal så beregne massen af den zink, der kan reagere med denne mængde syre..?

Nogen der ved hva jeg ska gøre..?

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

1) Kig på spændinngsrækken

2) Beregn stofmængden af saltsyre, og herved kan du så finde stofmængden af zink(se på reaktionsskemaet)
Nu har du stofmængden af zink, samt dens molaremasse(se det periodiske system) herved kan du nu finde massen ved:
m=n*M
hvor:
m= massen(g)
n= stofmængden(mol)
M= molarmassen(g/mol)

Formlen for koncentration er:
c=n/V
hvor:
c= koncentrationen(M eller mol/L)
n= stofmængden(mol)
V= volumen(L)
(Denne formel benyttet i starten af denne opgave)

Svar #2
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

Mange tak fordi du ikke siger resultatet.. hjælper mig meget bedre at forstå det når jeg selv skal regne det..

tak ;)

Ved du hva jeg ska gøre når jeg i den samme opgave skal beregne den formelle koncentration af ZnCl2 i opløsningen og bagefter skal jeg beregne den aktuelle koncentration af Zn^2+ og Cl-..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

Hvad sker der når ZnCl2 bliver opløst i vand? hvilke ioner dannes der? Læg især mærke til koefficienterne foran stofferne, disse er vigtige.

For den formelle koncentration siger du:
n(ZnCl2)/V = c

Ved den aktuelle koncentration benytter du samme formel, her indsætter du bare stofmængderne af de forskellige ioner, dvs:
n(Cl-) og n(Zn2+), disse stofmænger finder du vha. af reaktionsskemaet

Svar #4
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

tusind mange tak for hjælpen..

har fået de aktuelle koncentrationer af Zn til 1M og Cl 2M..

så har fået styr på denne opgave..

Svar #5
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

ka jeg spørge dig til en opgave mere..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

#4
Dette er også korrekt..:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

#5 Du spørger bare, men det er ikke sikkert, at jeg kan finde ud af det...

Svar #8
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

har lavet det meste af denne opgave med det du viste mig fra før..
kendte godt formlerne og sådan i forvejen.. men du har vist mig på hvilken måde man ska tænke når man vil løse opgaverne (tak igen ;) )


Svar #9
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

Jeg har dette reaktionskema:

2HCl + CaCO3 --> CO2 + H2O + 2Cl- + Ca2+

"1,60g calciumcarbonat overhældes med 100 mL 0,100 M saltsyre"

jeg har fundet ud at 0,5 g calciumcarbonat reagerer med saltsyren..
men så står der "beregn masseprocenten af omdannet calciumcarbonat"

Er det ikke bare at finde ud af hvor meget 0,5 udgør af 1,6 g..?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

Formlen er:
C_Masse%(A)= m(A)/m*100%

Svar #11
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

Så står der "Blandingen flitreres og fortyndes med vand til 250 mL"

opgaven er formuleret lidt mærklig "af Ca2+ og Cl- i denne Beregn de aktuelle koncentrationer opløsningen"

kunne der måske stå "af Ca2+ og Cl- i denne opløsning beregnes de aktuelle koncentrationer i opløsningen"..?


Svar #12
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

hvordan skal jeg så bergne konc. af Ca2+, Cl-, CaCO3 og HCl..?

Svar #13
05. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

et sidste spørgsmål: hvordan skal jeg gøre rede for at der er tale om en syre-base-reaktion..

Skriv et svar til: Hurtig hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.