Kemi
molar masse
08. november 2006 af
Sannaen (Slettet)
Hvordan regner jeg dette ud?
Brug den gennemsnitlige atomiske masse til at udregne antallet af moles i hvert element i de følgende opgaver:
a. 21.50 g af arsenic
b. 9105 g af phosphorus
c. 0.05152 g af barium
d. 43.15 g af carbon
e. 26.02 g af chromium
f. 1.951 g af platinum
Brug den gennemsnitlige atomiske masse til at udregne antallet af moles i hvert element i de følgende opgaver:
a. 21.50 g af arsenic
b. 9105 g af phosphorus
c. 0.05152 g af barium
d. 43.15 g af carbon
e. 26.02 g af chromium
f. 1.951 g af platinum
Svar #1
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)
Molare masse finder du bare, ved at finde atomets masse (i det periodiske system) og gange det med g/mol
Svar #2
08. november 2006 af sapiens (Slettet)
For at formalisere det en smule, så er m=M*n, hvor m = masse (den har du opgivet), M = molarmasse og n = stofmængden ("antal mol")
Skriv et svar til: molar masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
