Kemi
masse
10. november 2006 af
trudifrudi (Slettet)
Hey har følgende opgave:
Beregn massen af den mængde stof som i hvert tilfælde skal anvendes til fremstilling af følgende opløsninger
a) 1,00 L 1,00 M Nacl
b) 2,50 L 0,500 MgBr2
c) 250 mL 0,200 M kaliumiodid
Kan ikke finde ud af nogen af dem så hvis nogen kan hjælpe mig?
Beregn massen af den mængde stof som i hvert tilfælde skal anvendes til fremstilling af følgende opløsninger
a) 1,00 L 1,00 M Nacl
b) 2,50 L 0,500 MgBr2
c) 250 mL 0,200 M kaliumiodid
Kan ikke finde ud af nogen af dem så hvis nogen kan hjælpe mig?
Svar #1
10. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Du skal bruge at:
<i>c = n/V</i> & <i>n = m/M</i>
Lad mig lige demonstrere a)
Du har:
V = 1 L
c = 1 mol/L
Du kan derfor finde stofmængden n:
c = n/V <=> n = c*V
n = 1 mol/L * 1 L = 1 mol
Du kan nu finde massen af NaCl. Derfor er du nød til at finde molarmassen af grundstofferne Na & Cl. Dvs. 58,442 g/mol.
n = m/M <=> m = n*M
m = 1 mol * 58,442 g/mol
m = 58,442 g
Prøv selv med de andre to.
<i>c = n/V</i> & <i>n = m/M</i>
Lad mig lige demonstrere a)
Du har:
V = 1 L
c = 1 mol/L
Du kan derfor finde stofmængden n:
c = n/V <=> n = c*V
n = 1 mol/L * 1 L = 1 mol
Du kan nu finde massen af NaCl. Derfor er du nød til at finde molarmassen af grundstofferne Na & Cl. Dvs. 58,442 g/mol.
n = m/M <=> m = n*M
m = 1 mol * 58,442 g/mol
m = 58,442 g
Prøv selv med de andre to.
Svar #2
10. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
c = koncentration [M] eller [mol/L]
n = stofmængde [mol]
m = masse [g]
M = molarvægt [g/mol]
V = rumfang [L]
n = stofmængde [mol]
m = masse [g]
M = molarvægt [g/mol]
V = rumfang [L]
Svar #3
11. november 2006 af trudifrudi (Slettet)
b)
V=2,50L c= 0,500mol/L
n=0,500mol/L*2,50L=1,25mol
M=184,11g/mol
m=n*M
m=1,25mol*184,11g/mol=73,05g
men hvordan beregner man opgave c?
for der er det jo mL
V=2,50L c= 0,500mol/L
n=0,500mol/L*2,50L=1,25mol
M=184,11g/mol
m=n*M
m=1,25mol*184,11g/mol=73,05g
men hvordan beregner man opgave c?
for der er det jo mL
Skriv et svar til: masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
