Kemi
masse, rumfang og koncentration
12. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
Zn (s) + 2HCL(aq) bliver til ZnCl2(aq) + H2(g)
der anvendes 100 mL 2,00 M HCL
a) beregn massen af den mængde zink som kan reagere med denne mængde saltsyre
b) beregn rumfanget af den mængde H2(g) som kan udvikles ved reaktionen
når reaktionen er forløbet til ende fortyndes opløsningen med vand til 400 mL
c) beregn den formelle koncentration af ZnCl2 i den fortyndede opløsning
Zn (s) + 2HCL(aq) bliver til ZnCl2(aq) + H2(g)
der anvendes 100 mL 2,00 M HCL
a) beregn massen af den mængde zink som kan reagere med denne mængde saltsyre
b) beregn rumfanget af den mængde H2(g) som kan udvikles ved reaktionen
når reaktionen er forløbet til ende fortyndes opløsningen med vand til 400 mL
c) beregn den formelle koncentration af ZnCl2 i den fortyndede opløsning
Svar #1
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
a)
n = c*V <=> n = 2 mol/L * 100 mL = 0,2 mol
Molforhold mellem Zc og HCl = 1:2
(0,2 mol)/2 = 0,1 mol
n = m/M <=> m = n*M <=> m = 0,1 mol * 65,39 g/mol = 6,539 g
n = c*V <=> n = 2 mol/L * 100 mL = 0,2 mol
Molforhold mellem Zc og HCl = 1:2
(0,2 mol)/2 = 0,1 mol
n = m/M <=> m = n*M <=> m = 0,1 mol * 65,39 g/mol = 6,539 g
Svar #2
12. november 2006 af wwwhej (Slettet)
opgave c.
Er det bare at sige 0,1mol / 0,4L = 0,25
eller er det forkert.?
Er det bare at sige 0,1mol / 0,4L = 0,25
eller er det forkert.?
Skriv et svar til: masse, rumfang og koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
