Matematik

Opluftet i 3

12. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hvordan regnes det ud, hvos noget er opløftet i 3?

F.eks. hvis:

952,38095238095 = v^3

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Opløftet i 3. er det samme som ganget med sig selv 3 gange.

f.eks. 2^3 = 2*2*2

Den modsatte ved er den 3. rod eller opløftet til 1/3.

f.eks 9^(1/3) = 2

Den 3. rod kaldes også for kubikroden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af Montavr (Slettet)

Det omvendte af at noget er oplyftet, er at noget er n'te-rod. Altså ligesom det modsatte af + er -.

Altså kommer din opgave til at se sådan her ud:

952,38095238095 = v^3 =>

den tredje rod til 952,38095238095 = v

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2006 af mia3107 (Slettet)

hvis det er meningen at du skal finde v i dit eksempel, så skal du tage kubikroden af det utroligt store tal.

Svar #4
12. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#2:

hvordan skrives det på en lommeregner? - T89

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2006 af Montavr (Slettet)

Du skal trykke på tre og derefter rod-tegnet og efter det trykker på det store tal ind.

Resultatet skal blive 9,839

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Nej, på en TI-89'er vil man skrive x^(1/3), hvor x er det tal man skal uddrage kubikroden af.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Købe en HP og skriv.

X (det tal der skal tages kubikroden af.
"Enter"
3
"1/X"
"Y^X"

Så får du resultatet.

Skriv et svar til: Opluftet i 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.