Kemi
[Ag+] passer det?
18. november 2006 af
Jesp (Slettet)
jeg sidder lige og laver kemi opg i elektrokemi. Hvis nogle vil tjekke om det her er rigtigt vil jeg blive rigtig glad.
jeg skal beregne koncentrationen af [Ag+]. Jeg har fundet elektrodepotentialet for Ag+ som gav -0,530 V
så sætter jeg den i nernsts lov og får
-0,530-0,0592 V * log(1/[Ag+]
-0,530-0,0592 V * log(1)-(log[Ag+] =0
-0,530 V =log[Ag+]
10^^-0,530V = [Ag+]
0,295 M Ag+
kan det passe ?
jeg skal beregne koncentrationen af [Ag+]. Jeg har fundet elektrodepotentialet for Ag+ som gav -0,530 V
så sætter jeg den i nernsts lov og får
-0,530-0,0592 V * log(1/[Ag+]
-0,530-0,0592 V * log(1)-(log[Ag+] =0
-0,530 V =log[Ag+]
10^^-0,530V = [Ag+]
0,295 M Ag+
kan det passe ?
Svar #1
18. november 2006 af frodo (Slettet)
nej!
nernst's lov er e=e*+0,0592log[Ag+]
(reduceret lidt med logaritmeregneregler)
og e*(Ag+ + e- --> Ag(s)) er 0,800V
nernst's lov er e=e*+0,0592log[Ag+]
(reduceret lidt med logaritmeregneregler)
og e*(Ag+ + e- --> Ag(s)) er 0,800V
Svar #2
19. november 2006 af Jesp (Slettet)
hvorfor er det ikke log(1/[Ag+]) men derimod bare
log[Ag+]
jeg forstår ikke helt det du skriver med frigivelsen af elektronen? men jeg skal da bruge min elektrodepotentialet for Ag+ som jeg finder ud fra den elektromotoriske kraft?
på forhånd tak...
log[Ag+]
jeg forstår ikke helt det du skriver med frigivelsen af elektronen? men jeg skal da bruge min elektrodepotentialet for Ag+ som jeg finder ud fra den elektromotoriske kraft?
på forhånd tak...
Svar #3
19. november 2006 af frodo (Slettet)
du må også gerne skrive e=e* - log(1/[Ag+])
det er det samme...
Og i nernsts lov indgår standardreduktionspotentialet også.
det er det samme...
Og i nernsts lov indgår standardreduktionspotentialet også.
Skriv et svar til: [Ag+] passer det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
