Matematik
Hurtig graf-ligning (HASTER)
29. november 2006 af
Kea90 (Slettet)
Opgave:
Bestem en ligning for den linje, der går gennem punkterne P(2,19) og Q(-1,7).
Hvordan gør jeg lige det?
Evt. god måde at stille det op på?
Bestem en ligning for den linje, der går gennem punkterne P(2,19) og Q(-1,7).
Hvordan gør jeg lige det?
Evt. god måde at stille det op på?
Svar #1
30. november 2006 af Asger_ss (Slettet)
du skal bruge to ligninger til at løse denne først skal du finde hældningskofficienten a dette gøres på følgende måde:
a=(y2-y1)/(x1-x2)=(19-7)/(2+1)
herefter bruger du liniens ligning og plotter tallende ind i:
y-y1=a(x-x1)
det er lige meget hvilket af de to punkter du bruger i liniens ligning.
håber det var svar nok
a=(y2-y1)/(x1-x2)=(19-7)/(2+1)
herefter bruger du liniens ligning og plotter tallende ind i:
y-y1=a(x-x1)
det er lige meget hvilket af de to punkter du bruger i liniens ligning.
håber det var svar nok
Skriv et svar til: Hurtig graf-ligning (HASTER)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
