Matematik

rumfanget vha stamfunktion

03. december 2006 af mariaklara (Slettet)
skal beregne cm^3 glas som vasen består af:

4 tallet herunder er opløftet på kvardratrodet

--------10
V= 3,14 S (3/2+ 4kvdrX)^2 =
--------0

ved bare ik hvordan jeg skal integrere det..

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

når du skriver 4kvrd(x) og 4 er opløftet, antager jeg du mener den 4. rod? Dette kan nemmere skrives som x^(1/4)
Prøv at gange kvadrattet ud, dvs

V= 3,14 S (3/2 + x^(1/4))^2 dx
V= 3,14 S ((3/2 + x^(1/4))*(3/2 + x^(1/4)) dx

Når dette er gjort, burde integralet ikke volde problemer.

Svar #2
03. december 2006 af mariaklara (Slettet)

bliver det så sådan :

V= 3,14 S ((3/2 + x^(1/4))*(3/2 + x^(1/4)) dx

skal jeg så ikke bruge partiel integration herfra

S F(x)*g(x) = F(x)*g(x) - S F(x)* g'(X)


ved bare ikke hvad stamfunktionen er til 3/2



Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

nej nej, jeg mente du skulle gange det hele ud, gang parenteserne sammen, så får de tre simple led du kan integrere hver for sig

Svar #4
03. december 2006 af mariaklara (Slettet)

er godt nok lidt i tvivlt om det rigtigt:

V= 3,14 S ((9/4 + (3/8x^-3/4) + (3/8x^-3/4) + x^1/2))

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

Næsten rigtigt. dit dobbelte produklt er forkert

V= 3,14 S ((3/2 + x^(1/4))*(3/2 + x^(1/4)) dx
V= 3,14 S ((3/2)^2 + 2*(3/2)x^(1/4) + x^(1/4)^2) dx
V= 3,14 S (9/4 + 3x^(1/4) + x^(1/2)) dx
V= 3,14 (S(9/4)dx + S(3x^(1/4))dx + S(x^(1/2)))dx

Svar #6
03. december 2006 af mariaklara (Slettet)


V = (3,14 * 9/4 + 4/5x^5/4 + 2/3x^3/2 )

herefter sættes grænserne ind

= (3,14 * 9/4 + 4/5(10)^5/4 + 2/3(10)^3/2 ) = 42,37

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt
Husk at integrer alle led! og husk pi skal ganges på alle led!
V= 3,14 (S(9/4)dx + S(3x^(1/4))dx + S(x^(1/2)))dx

V= 3,14 ([9/4*x] + [3*4/5*x^(5/4)] + [2/3*x^(3/2)])

Jeg får ca. V = 271

Svar #8
03. december 2006 af mariaklara (Slettet)

mange tak.. det var en virkelig stor hjælp -->> har tjek på det nu! endnu en gang tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2006 af Lurch (Slettet)

det var så lidt!

Skriv et svar til: rumfanget vha stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.