Matematik
(Hjælp!)Løsning af ligninger vha. nulreglen
29. december 2006 af
Ikram1987 (Slettet)
Hej allesammen. Jeg sidder med tre opgaver som jeg ikke kan finde løsningen til. Hvis der er nogle som er hardcore til matematik, vil det glæde mig hvis I kunne hjælpe mig med at komme frem til en løsning.
Opgaven lyder således:
Brug nulreglen ved løsning af hver af ligningerne:
a) 3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3 b)7*(x^2+3)^2=(x^2+3)^3 samt
c) x^2*(x^2+4)+3*(x^2+4)=0
Til a):
3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3
3x*(x-5)^2/(x-5)^3=2
3x/(x-5)=2
3x=2*(x-5)
3x=(2x-10)
3x-(2x-10)=0
3x(-2+10)=0
3x=0 v -2x+10=0
x=0(slut) v -2x=-10
v x=-10/-2
v x=5(slut)
Opgaven lyder således:
Brug nulreglen ved løsning af hver af ligningerne:
a) 3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3 b)7*(x^2+3)^2=(x^2+3)^3 samt
c) x^2*(x^2+4)+3*(x^2+4)=0
Til a):
3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3
3x*(x-5)^2/(x-5)^3=2
3x/(x-5)=2
3x=2*(x-5)
3x=(2x-10)
3x-(2x-10)=0
3x(-2+10)=0
3x=0 v -2x+10=0
x=0(slut) v -2x=-10
v x=-10/-2
v x=5(slut)
Svar #2
29. december 2006 af Ikram1987 (Slettet)
jeg forstår ikke helt hvordan og hvorfor man kan gøre det her:
(x-5)^2[3x-2*(x-5)]=0
(x-5)^2[3x-2*(x-5)]=0
Svar #4
29. december 2006 af mathon
#2
benyt
a*b+a*c = a*(b+c) - en fælles faktor kan sættes uden for en parentes - a er den fælles faktor.
a)
3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3 = 3x*(x-5)^2 - 2*(x-5)^3 =
3x*(x-5)^2 - 2*(x-5)^2*(x-5)...den fælles faktor (x-5)^2 sættes uden for en parentes
(x-5)^2*[3x-2(x-5)] = (x-5)^2*[x+10]
benyt
a*b+a*c = a*(b+c) - en fælles faktor kan sættes uden for en parentes - a er den fælles faktor.
a)
3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3 = 3x*(x-5)^2 - 2*(x-5)^3 =
3x*(x-5)^2 - 2*(x-5)^2*(x-5)...den fælles faktor (x-5)^2 sættes uden for en parentes
(x-5)^2*[3x-2(x-5)] = (x-5)^2*[x+10]
Skriv et svar til: (Hjælp!)Løsning af ligninger vha. nulreglen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
