Fysik
Energi
15. januar 2007 af
Callidus (Slettet)
Hejsa!
Jeg har fået nogle fysik-opgaver for om energibevarelse, som jeg har en smule svært ved at løse. Håber der er nogen, der kan hjælpe. Det er alt i alt kun fire opgaver:
En sten med massen 0,2kg falder fra 20 meters højde.
>Hvad er stenens hastighed lige før den rammer jorden?
En dame kaster en urtepotte på 2kg ned fra 20 meters højde. På grund af kastet starter den med en nedadrettet hastighed på 10m/s.
>Find dens hastighed når den rammer jorden.
Kuglen fra en splat-gun skydes opad med en hastighed på 100m/s.
>Hvor højt kommer den op hvis vi ser bort fra luftmodstanden?
>Med hvilken hastighed rammer den jorden igen?
*Bemærk; at det ikke betyder noget, om stenen (eller hvad det nu er) bevæger sig gennem en krum bane (f.eks. rutschebane), på et skråplan eller bare lige ned. Det enest, der betyder noget for den potentielle energi er den lodrette højdeafstand. (Fordi tyngdekraften kun udfører et arbejde her.)
Tak på forhånd.
Jeg har fået nogle fysik-opgaver for om energibevarelse, som jeg har en smule svært ved at løse. Håber der er nogen, der kan hjælpe. Det er alt i alt kun fire opgaver:
En sten med massen 0,2kg falder fra 20 meters højde.
>Hvad er stenens hastighed lige før den rammer jorden?
En dame kaster en urtepotte på 2kg ned fra 20 meters højde. På grund af kastet starter den med en nedadrettet hastighed på 10m/s.
>Find dens hastighed når den rammer jorden.
Kuglen fra en splat-gun skydes opad med en hastighed på 100m/s.
>Hvor højt kommer den op hvis vi ser bort fra luftmodstanden?
>Med hvilken hastighed rammer den jorden igen?
*Bemærk; at det ikke betyder noget, om stenen (eller hvad det nu er) bevæger sig gennem en krum bane (f.eks. rutschebane), på et skråplan eller bare lige ned. Det enest, der betyder noget for den potentielle energi er den lodrette højdeafstand. (Fordi tyngdekraften kun udfører et arbejde her.)
Tak på forhånd.
Svar #1
15. januar 2007 af Zyklon (Slettet)
½*m*v^2 = m*g*h
ensbetydende med at
v = Kvadratrod(2*g*h)
I første spørgsmål kan du altså se bort fra stenens masse.
Urtepotten med begyndelses hastighed v0:
v^2 = v0^2 + 2*g*delta s (højden)
v^2 = 10 m/s^2 + 2*g*20m
håber det hjælper lidt
ensbetydende med at
v = Kvadratrod(2*g*h)
I første spørgsmål kan du altså se bort fra stenens masse.
Urtepotten med begyndelses hastighed v0:
v^2 = v0^2 + 2*g*delta s (højden)
v^2 = 10 m/s^2 + 2*g*20m
håber det hjælper lidt
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
