Matematik

Hurtig mathjælp

20. januar 2007 af growern (Slettet)
Et beløb på 3200 kr, der forrentes med en fast årlig rente, er i løbet af 10 år vokset til 3997.45 kr.

Hvor stor er den årlige rente?
Hvad er den tilhørende fremskrivningsfaktor?

Skal bruge formel + resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

K=K0(1+r)^n

Svar #2
20. januar 2007 af growern (Slettet)

Ja men hvad er resultatet, har siddet og bakset med den i vildt lang tid nu, og kan bare IKKE finde ud af det.

Formlen er simpel nok, men et resultat er der ingen der kan give :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du bad selv om formlen.
Du kunne jo skrive dine mellemregninger.
Resultatet er r=2,25%.

Svar #4
20. januar 2007 af growern (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvordan du kan finde 2.25 %

Vil du ikke være sød at skrive helt fra start hvad du gør?

Er ret lost i den her må jeg indrømme..

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af allan_sim

#4.
Skriv hvad du har gjort - du lærer mere af at vi påpege dine fejl, end at du ser en færdig fremgangsmåde.

Svar #6
20. januar 2007 af growern (Slettet)

Jamen jeg er på bar bund, mine mellemregninger er ubrugelige i denne sammenhæng, der er kun et par tal dividieret med noget andet -1 osv.

Eks. 3997.45 = 3200 * (1*+r)^10

Så skulle man isolere r så vidt jeg ved,
r = Den n'te kvadratrod af (k0/k) -1

Her er jeg væk, får helt forkerte resultater, og kan slet ikke se hvad jeg gør forkert, så nu vil jeg virkelig gerne have en forklaring på hvordan pokker ibibib kom frem til det rigtige resultat nemlig 2.25 %

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Det er (næsten) korrekt
r =
Den 10'ende rod af (k0/k) - 1 =
Den 10'ende rod af 3997,45/3200 -1 =
0,0225

Skriv et svar til: Hurtig mathjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.