Kemi
Iodtal, kan det passe??
12. februar 2007 af
Lil' cat (Slettet)
Kan det på nogen måde passe at hvis der er 3 dobbeltbindinger i kokosolie at iodtallet så kun skal ligge mellem 7-11? Skal det ikke være højere??
Svar #1
12. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Mener du tre dobbeltbindinger pr fedtsyre eller pr triglycerid?
Molvægten af en fedtsyre er ca. 280 for en C18. Hvis der er en dobbeltbinding, kan du addere et mol I2 pr mol fedtsyre. Det giver 2*127 g I2 = 254.
Pr 100 g fedtsyre kan der altså optages 254/280 g I2 = 91 g/100 g
Regn selv efter med de aktuelle fedtsyrer og triglycerider
Molvægten af en fedtsyre er ca. 280 for en C18. Hvis der er en dobbeltbinding, kan du addere et mol I2 pr mol fedtsyre. Det giver 2*127 g I2 = 254.
Pr 100 g fedtsyre kan der altså optages 254/280 g I2 = 91 g/100 g
Regn selv efter med de aktuelle fedtsyrer og triglycerider
Skriv et svar til: Iodtal, kan det passe??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
