Matematik
Hurtigt isolerings spørgsmål
28. februar 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Hm har en isolering som jeg egentligt godt ville høre lidt om her
e^-0,071*x=200/3497,343 ->
x*-0,071*ln(e)=200/3497,343 ->
og her er jeg så i tvivl om præcist hvordan man korrekt skal isolere her fra, hvordan det skal formuleres? sådan her?:
x= (200/3497,34)/-0,071/ln(e)
e^-0,071*x=200/3497,343 ->
x*-0,071*ln(e)=200/3497,343 ->
og her er jeg så i tvivl om præcist hvordan man korrekt skal isolere her fra, hvordan det skal formuleres? sådan her?:
x= (200/3497,34)/-0,071/ln(e)
Svar #1
28. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Du har lavet en fejl. Du har:
e^(-0,071*x)=200/3497,343
Her tager du ln på begge sider, og får:
-0,071*x*ln(e)=ln(200/3497,343)
Her er ln(e)=1. Du isolerer x ved:
x=ln(200/3497,343)/-0,071
Du glemte nemlig at når man tager ln til den ene side, skal du også tage ln til den anden side.
e^(-0,071*x)=200/3497,343
Her tager du ln på begge sider, og får:
-0,071*x*ln(e)=ln(200/3497,343)
Her er ln(e)=1. Du isolerer x ved:
x=ln(200/3497,343)/-0,071
Du glemte nemlig at når man tager ln til den ene side, skal du også tage ln til den anden side.
Svar #2
28. februar 2007 af Merit-HB (Slettet)
D'oh det tænkte jeg endda inden jeg startede men glemte det alligevel.
Andreas læste din profil , denne formelsamling du har udgivet hvor kan jeg finde sådan ein'
Andreas læste din profil , denne formelsamling du har udgivet hvor kan jeg finde sådan ein'
Svar #3
28. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Hvis du går ind på min profil igen og vælger fanen opgaver, skulle der gerne være et link til den der. God fornøjelse :-)
Skriv et svar til: Hurtigt isolerings spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
