Matematik
Trekantsberegning prøve
24. marts 2007 af
Physed (Slettet)
Se tegning af opg. her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-4_UDEN.pdf
I rektanglet ABCD er AB = 3 og BC = 4.
Beregn længden af diagonalen AC.
Punktet E ligger på AC, således at BE står vinkelret på AC.
Beregn længden af BE.
Hvordan ville I løse den sidste?!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-4_UDEN.pdf
I rektanglet ABCD er AB = 3 og BC = 4.
Beregn længden af diagonalen AC.
Punktet E ligger på AC, således at BE står vinkelret på AC.
Beregn længden af BE.
Hvordan ville I løse den sidste?!
Svar #1
24. marts 2007 af Nina Tønder gym (Slettet)
diagonalen kan findes ved pythagoras.
måske tænker du allerede nu på den såkaldte "3-4-5-kant" men ellers kan det beregnes:
3^2+4^2=diagonalen^2 (og så isolerer man bare)
diagonalen = 5
måske tænker du allerede nu på den såkaldte "3-4-5-kant" men ellers kan det beregnes:
3^2+4^2=diagonalen^2 (og så isolerer man bare)
diagonalen = 5
Svar #2
24. marts 2007 af Nina Tønder gym (Slettet)
Hov, var det kun den sidste? Den kan jeg ikke lige gennemskue umiddelbart :)
Held og lykke!
Held og lykke!
Svar #3
24. marts 2007 af Physed (Slettet)
Ja det er lige det har prøvet a kigge r selv dårlig t trekantsberegning:(
Skriv et svar til: Trekantsberegning prøve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
