Kemi

Molær masse?

08. april 2007 af MRiber (Slettet)
Hvis man har et stof af navnet: 0,2M (NH4)2 Fe(SO4)2

Betyder det så at man f.eks. har 0,2 mol af hele stoffet på 1L eller?

...og hvordan finder man frem til stofmængden af f.eks. Fe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2007 af Izabella (Slettet)

og hvordan finder man frem til stofmængden af f.eks. Fe ; er det molær massen eller hvad?

Svar #2
08. april 2007 af MRiber (Slettet)

Skal jo finde frem til hvor mange [mol] Fe der er i stoffet
| 0,2M (NH4)2 Fe(SO4)2 |

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2007 af gramsbergen (Slettet)

der er efter min mening ikke noget der hedder molærmassen... med æ... men molArmasse.. og bare molær.. molær er mol/L og molarmasse har enheden g/mol.. :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2007 af gramsbergen (Slettet)

stofmængden findes ved formlen: n = m/M eller formlen n = c*V ..

Svar #5
08. april 2007 af MRiber (Slettet)

min fejl med "molær", der var snakke om "molar" altså [mol/L].

Men er det rigtigt antaget at der u 0,2M (NH4)2 Fe(SO4)2 er 0,2 mol Fe pr. L?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2007 af sapiens (Slettet)

#5 ja.
Du finder så molarmassen af (NH4)2Fe(SO4)2 og finder n ((NH4)2Fe(SO4)2) ved at bruge n = m/M
Så kigger du på dine koefficienter i stoffet. Til et molekyle (NH4)2Fe(SO4)2 er der 1 Fe, så n ((NH4)2Fe(SO4)2) = n(Fe).

Skriv et svar til: Molær masse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.