Matematik
Hurtigt spørgsmål
12. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvad vil det siger når R^n -> R ?
Svar #1
12. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Som sædvanlig er dit indlæg mangelfulgt, men jeg går ud fra at du snakker om en funktions definitions- og værdimængde. Hvis vi har

så er R^n definitionsmængden for f og R er værdimængden for f.
Som sædvanlig er dit indlæg mangelfulgt, men jeg går ud fra at du snakker om en funktions definitions- og værdimængde. Hvis vi har
så er R^n definitionsmængden for f og R er værdimængden for f.
Svar #3
13. april 2007 af sheaf (Slettet)
#1
Forudsat f er surjektiv.
#0,#2
Væn mere omhyggelig i formuleringen af dine spørgsmål.
Skrivemåden i #1 betyder at domænet for funktionen f, eller dens definitionsmængde om man vil, er R^n.
Codomænet er R, hvilket er mængden af mulige værdier af f. Værdimængden for f er mængden af faktiske værdier af f når de uafhængige variable gennemløber domænet. I dette tilfælde er Vm(f) = f(R^n), hvilket er en delmængde af R.
For at svare dierekte på #2: Ja, forudsat n=1 og f er surjektiv.
Forudsat f er surjektiv.
#0,#2
Væn mere omhyggelig i formuleringen af dine spørgsmål.
Skrivemåden i #1 betyder at domænet for funktionen f, eller dens definitionsmængde om man vil, er R^n.
Codomænet er R, hvilket er mængden af mulige værdier af f. Værdimængden for f er mængden af faktiske værdier af f når de uafhængige variable gennemløber domænet. I dette tilfælde er Vm(f) = f(R^n), hvilket er en delmængde af R.
For at svare dierekte på #2: Ja, forudsat n=1 og f er surjektiv.
Svar #4
13. april 2007 af sheaf (Slettet)
#3
Og så fik jeg blandet eksemplet med det generelle således at det ikke tydeligt fremgår, at værdimængden altid er en delmængde af codomænet.
Og så fik jeg blandet eksemplet med det generelle således at det ikke tydeligt fremgår, at værdimængden altid er en delmængde af codomænet.
Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
